SİİRT / ERUH - Eruh Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu

Eruh Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu

DİH MAH.ŞEHİT NİZAMETTİN YAVLAK CAD. NO14/2 ERUH/SİİRT
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Başarılar
İlçe geneli yapılan kültür,sanat ve spor alanlarında çeşitli dereceler. TÜBİTAK 2204 Programında İlçe-İl ve Bölge birinciliği. İl geneli yapılan Okul Sporları kapsamında il dereceleri.
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Öğretim Şekli :Ortaokul. Normal öğretim. Pansiyonlu.
Okulumuz kalorifer ile ısınmaktadır.
Okulumuzda yabancı dil olarak İngilizce dersi yer almaktadır.
İl merkezinden Eruh dolmuşları ile ulaşım sağlanır.
Okulumuz ilçede olup il merkezine araçla yaklaşık 45 dakika mesafededir.
Sportif Etkinlikler
Her yıl Kros-Atletizm, Basketbol, Futbol ve Voleybol yarışmalarına katılmaktayız.
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI ŞENLİKLERİ, ROBOTİK VE KODLAMA ETKİNLİKLERİ, TEKNOFEST, TÜBİTAK 2204B
KARDEŞ OKUL KODLUYOR