8.sınıflarımızın Siirt Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi gezisinden kareler…

“Yıldızlar Yarışıyor” bilgi yarışmasının ikinci haftasında haftanın sayısına uyarak altıncı ve yedinci sınıflarda 2. olduk.Tüm öğrencilerimizi kutluyoruz ve başarılarının daim olmasını diliyoruz.

Okulumuz öğretmenlerinin özverili çalışmaları ile bu sene okulumuzdan, TÜBİTAK Bilim fuarına 12 proje ile maksimum sayıda katılım sağladık. Emeği geçen arkadaşlarımıza okul adına teşekkür ediyoruz.

"codEruh Bilgisayarsız Kodlama"  ve "Dip Akıntı Elektiriği"

▪️Tübitak 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projeler bizi gururlandırdı.

Bugün okulumuzda “İl Geneli Deneme Sınavı” yapıldı.

“Nisan” ayında özverili ve disiplinli tavırlarıyla dikkat çeken ayrıca davranışlarıyla arkadaşlarına örnek olan öğrencilerimizi ödüllendirdik .

Siirt İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Deniz Edip,ilçemizde yapımı devam eden okulları ziyaret etti. Bu ziyaretin sonunda okulumuza da ayrı bir ziyaret gerçekleştiren Sn.Deniz Edip öğrencilerimizle sohbet etti. Bu nazik ziyaretleri için İl Milli Eğitim Müdürümüze sonsuz şükranlarımızı sunarız.

Okulumuzda yeni bir uygulamaya imza atarak “ Okul İçi Uygulama Alanı” projesini hayata geçirdik. Salgın sürecinin etkilerini de göz önünde bulundurduğumuz bu projede, öğrencilerimiz hem toprakla buluşacak hem de toprağa çeşitli tohumlar ekip bitkiler dikerek toprakla iç içe olacak.Kendi ekip biçtiği topraktan organik ürünler almak isteyen öğrencilerimiz ise bu heyecanlı süreçte en büyük destekçimiz.

“Mikrofon Sende” ses yarışmamızın büyük finali bugün gerçekleştirildi . Ön elemeleri “birçok evetle” geçen ve adını finale yazdıran öğrencilerimiz söyledikleri şarkılarla hem eğlendirdi hem duygulandırdı. Aslında kazananın tüm öğrencilerimizin olduğu bu sosyal etkinliğimizde dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi . Etkinlikte emeği geçen tüm öğrencilerimize ve Müzik öğretmenimiz Ahmet Emre Akbaş’a şükranlarımızı sunarız.

5.sınıflarımızın Fen öğretimi kısmında bulunan “Çevre Kirliliğine Yönelik Önlemler” kazanımı kapsamında Fen Bilgisi hocamız Büşra Kaya rehberliğinde okulumuzun çevresinde bulunan çöpleri topladık.

“Haftanın Kazanımı” uygulamasında bu hafta “Su İsrafı” konusuna dikkat çekmek için sınıflarımızda “25 Litre” filmini seyrettik.

İlçemizde her yıl düzenlenen “Yıldızlar Yarışıyor “Bilgi Yarışması” başladı. Bugün bizi temsil eden 5.sınıflarımız ilçe genelinde 4. oldu.Yarışmaya katılan tüm okulları tebrik eder ilçemizde bu gibi etkinliklerin hep devam etmesini temenni ederiz.

Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün öğrencilerimiz için gönderdiği ayakkabılar öğrencilerimize ulaştı. Kendilerine hediyeleri için teşekkür ediyoruz.

2023’te YBO’nun Cumhurbaşkanlığı, Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı ve Muhtarlık seçimleri bugün gerçekleştirildi.Toplamda 300’e yakın oyun kullanıldığı seçimler büyük rekabete sahne oldu . Okulumuzun idaresi ve öğretmenleri tarafından büyük bir titizlikle hazırlanan seçimlerde gerçek seçim sandığındaki, mühür kullanıldı. Seçim sonucunda sayım döküm cetvelleri kullanıldı. Tam anlamıyla “Demokrasi Şöleninin” yaşandığı okulumuzda yarın sabah törenle kazanan öğrencilerimizi duyuracağız. Seçimde emeği geçen okulumuzdaki her bir bireye şükranlarımızı sunuyoruz .

Okulumuzda “Değerler Eğitimi” kapsamında peygamber efendimiz Hz.Muhammed’in “Temizlik imandandır.” hadis-i şerifine yönelik etkinlikler ve çalışmalar yapıldı.